ΛΟΥΣΤΡΑΡΙΣΜΑ ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ

Το ξύλινο πάτωμα μετά από κάποια χρόνια χρειάζεται κάποια συντήρηση – τρίψιμο – γυάλισμα για να επανέλθει στην αρχική του μορφή όπως ήταν στην αρχή όταν το τοποθετήσαμε. Την εργασία αυτή την αναλαμβάνει ένας τεχνίτης πατωματζής που γνωρίζει καλά τον τρόπο και τα υλικά που χρειάζεται για να ξαναγίνει το παρκέ πάλι καινούριο και να διαρκέσει για αρκετό καιρό. Επίσης αναλαμβάνει να αφαιρέσει γρατζουνιές και μαυρίλες από τα παλαιά σας ξύλινα πατώματα, να τα επαναφέρουμε στην αρχική τους κατάσταση και να τα χαίρεστε για πολλά χρόνια. Δείτε τις εργασίες συντήρησης που πραγματοποιούμε για να κάνουμε το παρκέ σας πάλι καινούριο.

Η υπηρεσία που προσφέρεται από το συνεργείο μας είναι η τακτική συντήρηση, ο καθαρισμός και το λουστράρισμα των ξύλινων πατωμάτων. Η συντήρηση του πατώματος μπορεί να αρχίσει μετά από 2-4 εβδομάδες από το λουστράρισμα. Τα βερνίκια υδατικής βάσης απαιτούν μία πιο συστηματική και προσεκτική συντήρηση. Η λείανση αρχίζει με τρίψιμο με χοντρό γυαλόχαρτο, για να αφαιρεθεί πιο εύκολα το παλιό σκληρό βερνίκι, και συνεχίζεται με δύο χέρια τρίψιμο ακόμα, αφού προηγουμένως έχει γίνει το στοκάρισμα σε όλη την επιφάνεια.

Επιπρόσθετα σας αναφέρουμε παρακάτω και άλλες υπηρεσίες του συνεργείου μας μέσα από τη μεγάλη γκάμα μας.

  • Τρίψιμο ξύλινων πατωμάτων με μηχανή λείανσης νέας τεχνολογία με ιμάντα με τρία γυαλόχαρτα – νούμερα.
  • Τρίψιμο των σοβατεπί και στις άκρες όπου δεν φτάνει η μηχανή με περιστροφικό μηχάνημα λείανσης για τις άκρες και τα σοβατεπί.
  • Στοκάρισμα σε όλο το πάτωμα με πριονίδι από το ίδιο το ξύλο και ειδικό υλικό στοκαρίσματος για να παραμείνει ο στόκος ελαστικός και πιο ανοιχτόχρωμος ώστε να μην ξεχωρίζει από το υπόλοιπο ξύλινο δάπεδο.
  • Τρίψιμο με ειδική περιστροφική μηχανή ώστε να έχουμε ένα τέλειο τρίψιμο ξύλινου πατώματος και πιο λεία επιφάνεια έτοιμη για λουστράρισμα – γυάλισμα του παρκέ.
  • Αστάρωμα του ξύλινου πατώματος και των σοβατεπί με δύο χέρια.
  • Εφαρμογή δεύτερης στρώσης βερνικιού μετά από 24 ώρες και μετά από λείανση που θα προηγηθεί πριν το τελικό γυάλισμα του ξύλινου πατώματος.